10.8.2016
Informace o EET - Elektronické evidenci tržeb - eTržby
Podnikatelé, kteří třeba jen okrajově poskytují gastronomické služby, se totiž do elektronické evidence tržeb musejí zapojit už v první fázi, tedy od 1. prosince letošního roku. „Zvláštní pozornost by EET měly věnovat podnikatelé, kteří svým zákazníkům účtují nápoje či drobné občerstvení. Jde o gastronomické služby,“ upozorňuje , dodavatel elektronických pokladen. Podobně jsou na tom cukrářské výrobny, prodávající klientům sladkosti přímo z výroby, které by se do evidence zapojily normálně až ve třetí fázi, tedy od března 2018.
Týká se to prakticky všech provozoven, kde se konzumuje jídlo nebo pití na místě. Například lahůdkářství nebo pekařství, kde si u stolečku na stojáka sníte obložený chlebíček či koláč anebo cukrárny, kde vám naservírují sladkosti na talířku a k tomu udělají třeba kávu.
Zdroj: etrzby.cz